Un grupo de
apicultores da zona francesa de Ribeauvillé, na rexión de Alsacia ó nordeste do
país, quedaron abraiados ó descubrir o pasado verán, que as súas abellas producían
mel de estrañas cores: verde, marrón
chocolate e azul.
A unión de apicultores,
alarmados, decidiron indagar as razóns deste doce misterioso. Para dar coa fonte,
observaron a pegada das patiñas das
abellas e comprobaron que non eran amarelas como correspondería ó beber o
néctar das flores, senón de tons máis vistosos e pouco naturais.
Despois de meses de investigación, descubriron ás abellas comendo desfeitos azucrados dunha planta de biogás situada a 4 km das colmeas, que xestiona os residuos da empresa Mars, concretamente do produto
(os lacasitos americanos). Resulta estraño que as abellas desprazáranse tanto tendo en conta que o seu radio de acción non supera a distancia de 1 km á hora de buscar o néctar. O forte olor doce dos residuos e a fácil accesibilidade ó produto deberon ser as causas principais do anormal desprazamento das abellas.
A compañía
desculpouse cos produtores apícolas e comprometeuse a efectuar a carga e
descarga dos contenedores nunha zona cerrada onde as abellas non poidan
acceder. Mentres, os apicultores terán que
esperar á próxima colleita para poder negociar con este produto, posto
que esta nova variedade de mel non foi aceptada para ser comercializada, xa que
se descoñecen as repercusións que pode causar ao ser inxerida.
Fontes de información:
http://www.quo.es/ciencia/noticias/abejas_que_dan_miel_de_colores
http://www.lne.es/sociedad-cultura/2012/11/09/abejas-francesas-producen-miel-colores-chupar-mms/1324450.html
Iago Rodríguez Peña 1º BACH A