domingo, 27 de abril de 2014

VEXETAIS MODIFICADOS PARA PALIAR O CAMBIO CLIMÁTICO E PARA RESISTIR A EL

Unha noticia do 17 de abril de este ano nos informan que unha das posibles solucións contra o quecemento global é seleccionar vexetais coas condicións adecuadas para iso (selección artificial) ou mesmo modificalas (biotecnoloxía). De todas formas é mellor empregar grandes extensións de terra agrícola en uso e recrutar a cultivos alimentarios comúns en lugar de cultivos exóticos ou marxinais porque así a agricultura alimenticia seguiría sendo a base soportando mellor aos efectos nocivos de cambio climático.
  
Investigacións comprobaron que as plantas de soja poderían modificarse e utilizalas como tal fin explicado, xa que aumentaría o seu rendimento agrícola usando menos auga e evitando o uso de gases que provocan o efecto invernadoiro. Escolleron a soja porque ao ser un cultivo alimenticio de alto consumo e ter un alto valor proteico importante para a humanidade pode ser modificado para realizar moitos obxectivos propostos.






O equipo do JPL, Laboratorio de Propulsión a Chorro, dirixido por Darren Drewry de California e Praveen Kumar xunto con Stephen Long da Universidade de Illinois (EE.UU.) son os que investigando nestas propostas empregaron un modelo avanzado de vexetación e técnicas de optimización informática de alto rendemento. Grazas a estas investigacións comprobouse que poderían incrementar un 7 % a súa produtividade prescindindo da auga; ou poderían empregar un 13 % menos de auga; ou incluso reflexar un 34 % máis de luz de volta ao espacio. Todas esas modificacións non afectarían ao rendimento alimentario e provocarían unha maior resistencia ao quecemento global ademáis de palialo.

As razóns destes estudos son porque estase a contemplar a inseguridade global alimentaria a causa do crecemento continuo da poboación e do cambio climático. Segundo as Nacións Unidas para poder satisfacer no ámbito alimentario a toda a humanidade no 2050, debería incrementarse un 70 % a producción alimentaria.


SIRA PRIETO GONZÁLEZ
1ºA





ENLACES

http://noticiasdelaciencia.com/not/10134/cultivos_agricolas_alimentarios_con_capacidad_de_lucha_contra_el_calentamiento_global/

http://www.ipsnoticias.net/2013/09/cambio-climatico-amenaza-productividad-de-la-soja/

(Este enlace fala en concreto da produtividade en Brasil dos campos de soja como tamén de outro cultivos importantes, e sobre as pérdidas agrícolas que terán nun futuro se continuasemos sen facer nada ou sen facer o proposto no artigo anterior)

Descubren un planeta del tamaño de La Tierra que podría albergar vida.

El planeta designado Kepler-186f, se encuentra a 490 años luz, en la dirección de la constelación del Cisne y,según los responsables del descubrimiento, no hay otro planeta identificado que se haya acercado tanto a la descripción de un mundo habitable. El Kepler-186f se encuentra en torno a una "enana roja", o "enana M", más pequeña y fría que el sol.

Astrónomos de la Universidad Estatal de San Francisco (EEUU) han descubierto un planeta rocoso del tamaño de la Tierra que se sitúa en la zona habitable de su estrella, por lo que podría tener agua líquida.

Este planeta forma parte de un conjunto de cinco planetas que orbitan su estrella .
De los 1800 exoplanetas, solo 20 de ellos orbitan en la zona
habitable de una estrella, con la 
temperatura adecuada para que el agua de la superficie no arda ni se congele. El Kepler-186f se encuentra lo suficientemente lejos de su estrella como para evitar cualquier peligro que amenazara la vida. En la imagen se ilustra como podría ser el planeta Kleper- 186f.

Fuentes:http://www.noticiasciencias.com/2014/04/descubren-un-planeta-del-tamano-de-la.html
Oliver Fernández Sobrino, Nº7 1ºD.