lunes, 6 de mayo de 2013

Que comemos?

Nesta ocasión o programa interesase polo papel dos organismos encargados de controlar o que chega aos nosos supermercados.Salvados analiza o nivel de tóxicos que inxerimos a través da comida e qué factores influenA produción industrial de alimentos foi en detrimento da salubridade? Houbo que pagar algún precio en salud por ter alimentos en abundancia e a precios asequibles? 
Antioxidantes, edulcorantes, colorantes, conservantes... son aditivos que inxerimos a diario a través da comida. Qué son, quén os controla, son seguros? E o máis importante, son seguros os alimentos que consumimos?


Jordi Évole visitará ademáis unha granxa porcina para saber en qué condicións viven, cómo se alimentan e cómo son medicados.

   A contaminación medioambiental é outro factor que repercute no que comemos. No embalse de Flix, Tarragona, Évole comprobará cómo os vertidos da industria petroquímica contaminaron gran cantidade de peixes do Delta do Ebro. Cómo nos afecta a inxesta de peixes contaminados? E por último, Salvados interesase polo papel dos organismos encargados de controlar o que chega ós nosos supermercados, como a Autoridade Europea de Seguridade Alimentaria, Existen suficientes controles? Impoñen criterios científicos o comerciais?