martes, 4 de enero de 2011

Estudio do xenoma do cacao e das fresas

Dúas especies de plantas, moitas veces relacionados con chocolates, galletas e bombóns revelaron os seus xenes. Dous equipos independentes de científicos secuenciaron o seus xenomas. Un deles se trata dunha variedade do cacao considerada unha das de máis alta calidade, o Criollo, domesticado polos maias fai 3.000 anos, pero difícil de cultivar pola a súa susceptibilidade ás infeccións. Co xenoma, os investigadores din, poderían mellorar as características doutras variedades ou aumentar a resistencia da raza Criolla.
En canto á fresa tamén secuenciaron o xenoma da planta silvestre demostrando ter aproximadamente 35.000 xenes (aproximadamente unha vez e media o xenes do xenoma humano) con este estudio será posible mellorar o seu sabor e resistencia aos patóxenos.

Cacao en el árbol
Vainas de cacao aun verdes no árbol

Para máis información



Noelia Vila Seijas 1ºC

No hay comentarios: