viernes, 3 de junio de 2011

Que é E.coli?

Estes ultimos días as noticias fan referencia continuamente a Escherichia coli (E. coli) como causa da contaminación dos pepinos en Alemaña. Pero de que están falando? O intestino humano contén ao redor de 1 kg de bacterias. Destes, aproximadamente o 0,1% son normalmente E. coli. A presenza destas bacterias no noso intestino é necesario para o normal desenvolvemento e a saúde. E. coli , xunto con outros tipos de enterobacterias, sintetizar as vitaminas, que son absorbidas polo corpo, por exemplo, a vitamina K e vitaminas do complexo B. Aínda que o hábitat normal desta especie é o intestino, poden sobrevivir bastante ben fora do corpo en ambientes contaminados con feces, como a auga ou o barro.
Existen moitas cepas de E. coli, inofensivas na súa maioría, aínda que existe unha variedade, E. coli 0157: H7 que produce unha toxina que pode ocasionar enfermidades graves como a Síndrome Urémico Hemolítico, que pode acabar en fallo renal.
A combinación de letras e números no nome da bacteria refírese aos marcadores específicos que se atopan na súa superficie e distínguea doutros tipos de E. coli.









Editado por Carmen Cid Manzano




2 comentarios:

Mª Isabel Limia Pérez (IES Otero Pedrayo, Ourense) dijo...

Desta bacteria faláranos a nosa profesora de bioloxía do ano pasado, é unha bacteria putefracta que é a encargada de formar as feces fecais, e contribúe o seu mal olor e a formar os gases non?
Isabel

Mª Isabel Limia Pérez (IES Otero Pedrayo, Ourense) dijo...

Olvideime de preguntar, se é posible que os pepinos collesen, a bacteria de camiño a Alemaña e non en España, e porque só afectou os pepinos e non a outro alimentos. Isabel